E-mail: webmaster@alb-ung.no

Aktiviteter for ungdom

At det finnes aktiviteter for ungdom, er utrolig viktig i en by, uansett om det er snakk om en storby eller et større tettsted. Ungdommer trenger plass og rom å utfolde seg på, og de trenger gjerne noen utfordringer også.

Ungdomstiden kan være tøff for mange, og de har gjerne mye å tenke på og mye som skal prøves for første gang. Det sosiale aspektet kan være tøft for mange, og noen faste aktiviteter kan bidra positivt i så måte.

Bergen

Bergen er en by som er utrolig opptatt av at ungdommene skal ha det bra. I Bergen har ungdommen er godt utvalg av aktiviteter. Blant annet kan Bergen by på ulike kurs for ungdom, slik at de har muligheten til å lære seg noe nytt. Blant kursene finner man matlagingskurs og fotokurs. Noen av kursene er gratis, mens andre krever betaling for en bindende påmelding. Bergen har også et eget kulturhus som ungdommer mellom 15 og 25 år kan benytte seg av. Kulturhuset kan også kontaktes hvis det er noen ungdommer som ønsker seg lokaler til en konsert, til bandøving eller til dans.

Sykkling i Oslo

Oslo

Oslo er også en by som virkelig har satt fokus på ungdommen. Oslo er jo en spennende by for de aller fleste, og det kryr av kultur og oppdagelser. Som ungdom i Oslo er det flere steder å besøke, blant annet:

Megazone
• Engineerium
• Jordal Ungdomshall
• Furuset Bad
• Sandvolleyballbane på Langøyene

Dette er bare en liten del av aktivitetene som finnes for ungdom i Oslo. Det er mange andre aktiviteter å benytte seg av også, både innendørs og utendørs. Noe ikke alle vet, er at Oslo er en flott sykkelby. Det er mange forskjellige stier og ruter å sykle på, både i og rundt Oslo. Sykling er en flott aktivitet for ungdom som ønsker å bli bedre kjent i egen by. Oslo er også et perfekt utgangspunkt for å dra på fisketur. Det er mange små øyer som ligger rett utenfor Oslo, og som er enkle å komme til med båt. Flere av øyene tilbyr mulighet for grilling, slik at ungdommene virkelig kan få en heldagsopplevelse ut av turen.