E-mail: webmaster@alb-ung.no

Dra på eventyr inn i filmverdenen

Innen film finnes det utrolig mange sjangere. Filmsjangeren en film er i, gir en liten pekepinn på hva slags film man kommer til å få se. Dette gjør det enklere å velge en film ut fra hva slags sjanger man liker aller best.

En veldig populær sjanger er eventyr. Eventyrfilmer har blitt laget i mange år, og filmene faller gjerne i smak hos mange. Det er kanskje mange som mener at eventyrfilmer er for en yngre generasjon, men mange godt voksne liker også eventyrfilmer.

Eventyrfilmer for de yngste

Det er selvfølgelig aldergrenser på eventyrfilmer også, og det er ikke alle som passer for små barn. Det er derimot laget mange flotte eventyrfilmer som er spesielt rettet mot barn. Noen av disse finner man på nettsiden plejmo.no, hvor det er lagt inn en egen kategori som heter eventyr. Blant disse filmene finner man titler som Ups! Hvor er arken? og Manolos magiske reise. Begge disse filmene er flotte eventyrfilmer som passer godt for barn. Den førstnevnte ble utgitt i 2015, og har ingen aldergrense. Handlingen i filmen baserer seg på at verden er på vei til å gå under, da det er en stor flom som er på vei. Dyrene som spiller hovedrollene i filmen, har hørt rykter om en ark som skal kunne brukes for at de skal overleve. Manolos magiske reise har en aldergrense på sju år, og ble utgitt i 2014. I filmen får man følge unge Manolo, som begir seg ut på sin livs reise. Filmen passer utmerket for store og små barn som er glad i eventyr, magi og musikk.

Eventyrsfilm

Eventyrfilmer for ungdom og voksne

Det er ikke bare barn som er glad i eventyr. Det er nemlig også mange ungdommer og voksne som er glad i å se på eventyrfilmer. Det er noe helt spesielt med stemningen som oppstår i en god eventyrfilm, og man får drømt seg litt bort fra virkeligheten. Eventyrfilmer dreier seg jo gjerne på mye om fantasi, og dette er noe som mange fortsatt er glad i, selv om man har blitt litt eldre. En serie med eventyrfilmer for ungdom og voksne er The Hunger Games. Filmene har fått en aldergrense på 11 år. Det er hittil utgitt fire filmer i serien, hvor handlingen går ut på noen årlige leker som virkelig skaper spenning og dramatikk. En annen flott eventyrfilm for ungdom og voksne er The Maze Runner. Filmen ble utgitt i 2014, og har også 11 års aldergrense. Handlingen i filmen er basert på en bestselgende bok med samme navn. Spenningen er helt klart på topp når gruppen i filmen oppdager at de sitter fast inne i en labyrint.

Eventyrfilm for alle

Det er mange filmer innen eventyrsjanger, og det gjelder å finne den typen film som faller best i smak hos en selv. Mange fine filmer innen eventyrsjangeren passer godt til hele familien eller vennegjengen. Hvis vi skal nevne en god klassiker innen sjangeren eventyrfilm, er Indiana Jones-serien en selvsagt favoritt som fortsatt er populær i dag.